Odkryj wyjątkowe smaki kaw fave – to najwyższa jakość i niepowtarzalny aromat! ☕sprawdź ofertę
Zaawansowane techniki dla entuzjastów. Zanurz się głębiej w świat kawy z naszym jednodniowym kursem. Opracuj własny przepis na idealne espresso, poznaj zaawansowane techniki spieniania mleka i tworzenia kaw z mlekiem. Ten intensywny dzień praktyki zapewni Ci nie tylko wiedzę, ale i pewność siebie, by tworzyć zachwycające kawy każdego dnia.
– wprowadzenie do świata kawy 2
– narzędzia baristy, praca z ekspresem ciśnieniowym, dobre praktyki (przewidziane wsparcie osób będących na szkoleniu BARISTA LEVEL 1 – kawiarka i french press)
– espresso, teoria i praktyka (pierwsza kawa)
– samodzielne opracowanie przepisu na najlepsze espresso (druga kawa)
– menu kawowe, americano, cappuccino, caffe latte
– mleko: skład, budowa, spienianie mleka krowiego i napoi roślinnych,
– latte art, kawy z wzorem
Miejsce: Szkolenie odbywa się w profesjonalnych przestrzeniach treningowych w Łodzi i Warszawie lub w Twojej lokalizacji.
Czas trwania: 5 godzin (z przerwą)
Kurs kończy się uzyskaniem dyplomu. Prowadzimy zajęcia w kameralnych grupach 3–4 osobowych w cenie 590 zł/osoba lub indywidualnie za 1290 zł.
Zanurz się w świat kawy z naszym jednodniowym kursem dla entuzjastów. Poznaj podstawy pracy z ekspresem ciśnieniowym, opracuj własny przepis na idealne espresso i stwórz pierwsze kawy pod okiem profesjonalistów.
Odkryj tajniki kaw z mlekiem. Dowiedz się, jak perfekcyjnie spieniać mleko krowie i napoje roślinne, poznaj sztukę latte art i odkryj menu kawowe – od americano po cappuccino.
Ten intensywny dzień praktyki zapewni Ci wiedzę i umiejętności, dzięki którym każda Twoja kawa zachwyci smakiem i wyglądem!
Kalendarz szkoleń
Szkolenia indywidualne
W celu umówienia się na termin szkolenia indywidualnego zapraszamy do kontaktu na: iza@favecoffee.pl lub na numer +48 500 811 464
Szkolenia dla grup zorganizowanych
W celu umówienia się na termin szkolenia indywidualnego zapraszamy do kontaktu na: iza@favecoffee.pl lub na numer +48 500 811 464
Zawsze z filiżanką w ręku. Skupiona na analizie kawy, poszerzaniu wiedzy, ale i czerpaniu codziennej przyjemności jaką niesie dobrze przygotowane cappuccino.
“Ciekawość i głód wiedzy zaprowadziły mnie na wiele kursów i szkoleń, lecz w tym świecie nie można poprzestać tylko na teorii. Pracując w kawiarni speciality, jako baristka, menadżerka i trenerka baristów wdrażałam wiedzę teoretyczną poprzez praktykę.”
To opowieść o pasji, która inspiruje. Poznaj moją historię i odkryj, jak kawa stała się życiową pasją.